Think Big
 

Roby Lakatos Info

Bio

Roby Lakatos
Roby Lakatos kan gezien worden als de beste zigeunerviolist ter wereld. Naast een virtuoze zigeunermusicus is hij ook een uitmuntend klassiek violist en schuwt hij de geïmproviseerde muziek evenmin.
De uit Hongarije afkomstige Lakatos werd in 1965 geboren in een legendarisch violistengeslacht (waar ook Janos Bihari, “Koning van de Gypsy Violisten”, deel van uitmaakte). Hij studeerde aan het Béla Bartók Conservatorium te Boedapest. Zijn talent was al snel overduidelijk en zijn carrière nam een vlucht. Hij werkte samen met o.a. Vadim Repin en Stéphane Grappelli. Sir Yehudi Menuhin was een groot bewonderaar van Lakatos. Een aantal jaren geleden maakte hij tijdens het Prinsengrachtconcert te A'dam veel indruk op het Nederlandse publiek. Onlangs trad hij samen met Maxim Vengerov en het London Symphony Orchestra op onder de titel “Genius of the Violin”.

Geboren in 1965 in een legendarische familie van zigeuners violisten afkomstig van Janos Bihari “King of Gypsy Violinists” Roby Lakatos was geïntroduceerd met de muziek als kind en op de leeftijd van 9 jaar maakte hij zijn publieke debuut as eerste violist in een zigeuners band . Zijn muzikant schap betrekt niet alleen zijn eigen familie maar ook Bela Bartok Conservatoria van Budapest, waar hij zijn eerste prijs voor klassiek viool in 1984 won.
Tussen 1986 en 1996 maakten hij en zijn ensemblezijn publiek blij bij “Les Ateliers de la grande Ille” in Brussel. Hij heeft samengewerkt met Vadmin Repin en Stéphane Grappelli, en zijn muzikale talent werd zeer gewaardeerd door Sir Yehudi Menuhin, die altijd de clubs in Brussel bezocht om Lakatos te horen spelen.
In maart 2004 verscheen Lakatos met groot succes samen met het London Symphony Orchestra in het Guines of the Violin festival samen met Maxim Vengerov.

Sound Fragments

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.