Think Big
 

Amorfortia Ensemble Info

Amorfortia is een uniek klassiek ensemble met uniek geluid.Het Amorfortia Ensemble bestaat uit Hannie Slingerland (sopraan), Rudolf Weges ((piccolo)trompet) en Hein Hof (orgel/klavecimbel). Dit nieuwe ensemble dankt zijn naam aan het feit dat alle drie de leden in Amersfoort wonen. De combinatie sopraan, trompet en orgel is niet alledaags en geeft een bijzondere invulling aan de repertoirekeuze. Amorfortia Ensemble

Bio

Amorfortia is een uniek klassiek ensemble met uniek geluid. Het Amorfortia Ensemble bestaat uit Hannie Slingerland (sopraan), Rudolf Weges ((piccolo)trompet) en Hein Hof (orgel/klavecimbel). Dit nieuwe ensemble dankt zijn naam aan het feit dat alle drie de leden in Amersfoort wonen.
De combinatie sopraan, trompet en orgel is niet alledaags en geeft een bijzondere invulling aan de repertoirekeuze. Opvallend in het repertoire is de rol van de trompet. Dit instrument werd tot in Mozarts tijd geassocieerd met bovennatuurlijke scènes (opstanding uit de dood) en oorlogstaferelen (overwinning op de vijand). Centraal in deze scènes staat de toonsoort D-groot, die in de Barok te boek staat als de toonsoort van de verrijzenis. Voorbeelden hiervan zijn te horen in Händels "Messiah" en Bachs Johannes Passion.

Op dit moment werkt het ensemble aan het nieuwe thema "Rivieren". Dit programma wordt opgebouwd rond een kantate van Scarlatti over de Tiber. Het programma varieert verder van negro-spirituals tot Watermusic van Händel.

Tijdens het Enschede Muziek Festival speelde Amorfortia o.a. twee wereldpremières:
- ‘Lachrymae pour trompette, soprano et orgue' van Kees Weggelaar
- ‘Light : Changing of the light - Vocalise - White light' van Norbert Wissing

Sound Fragments

Amorfortia Ensemble

Amorfortia Ensemble

Foto's

Repertoire

Het Amorfortia Ensemble heeft voor u een aantal thematische programma's die als avondvullend concert kunnen worden uitgevoerd of waar delen uit kunnen worden gespeeld, zodat ook een kort concert of intermezzo mogelijk is. Daarnaast zijn er nog een aantal programma's in ontwikkeling. Natuurlijk denkt het Amorfortia Ensemble graag met u mee om een programma op maat samen te stellen.

1. "Oorlog en Vrede"

Het eerste programma van het ensemble bestaat o.a. uit werken van Händel, Purcell, Telemann en Melani over het altijd actuele thema oorlog en vrede. Krijgshaftige stukken worden afgewisseld met verstilde momenten.

2. "At the River"

Het meest recente programma van het ensemble heeft het thema "At the River". Dit programma wordt opgebouwd rond een kantate van Scarlatti over de Tiber. Het programma varieert verder van negro-spirituals tot Watermusic van Händel.

3. Kerstconcert

U hoort kerstliederen/carols uit diverse landen. Traditionele carols in een apart jasje, maar ook onbekendere liederen in zeer bijzondere arrangementen voor sopraan trompet, clavecimbel/kistorgel. Naast liefelijke maar ook spetterende barokke klanken hoort uw swingende kerstspirituals. U heeft ook de gelegenheid om een aantal liederen mee te zingen begeleid door de jubelende tonen van dit ensemble. De feestelijke klank van zang en trompet staan garant voor een echte kerstsfeer.

4. Nederlandse Componisten

Een aantal componisten zijn de uitdaging aangegaan om speciaal voor deze bijzondere bezetting een stuk te componeren. Zo beleefden ‘Lachrymae pour trompette, soprano et orgue' van Kees Weggelaar en ‘Light' van Norbert Wissing hun wereldpremiere met het Amorfortia Ensemble. Met deze ervaring wordt een programma rond Nederlandse componisten, waaronder Hendrik Andriessen, samengesteld.

Tijdens het Enschede Muziek Festival speelde Amorfortia o.a. twee wereldpremières:
- ‘Lachrymae pour trompette, soprano et orgue' van Kees Weggelaar
- ‘Light : Changing of the light - Vocalise - White light' van Norbert Wissing


5. Modern programma

6. Bruiloftsmuziek

Het Amorfortia Ensemble kan op elke locatie uw gewenste muziek spelen. Dit komt door het gebruik van een kist orgel die op elke plek bespeeld kan worden (mits er stroom is).
Wij hebben een groot repertoire voorhanden. Voor vragen of info neemt u gerust contact op met Pasadena productions.
  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.