Think Big
 

Trio Soerjadi-Kanter Info

Bio

Het Soerjadi-Kanter Trio bestaat uit: Agnes Houtsmuller (viool), Thomas Kanter (cello) en Ardjoena Soerjadi (piano) Uitstekend licht klassiek kamermuziek ensemble. Het repertoire bestaat o.a. uit werken van Beethoven, Schubert, Chopin, Bloch, Albéniz, Granados en Piazzolla.
Trio Soerjadi-Kanter
Violiste Agnes Houtsmuller studeerde af met onderscheiding. Zij werd opgeleid door Herman Krebbers en Wiktor Liberman. Met het Europees Jeugdorkest speelde zij onder Abbado, Karajan, Solti en Barenboim. Zij won een Amerikaanse beurs voor het Aspen Music Festival en volgde masterclasses bij o.a. Yehudi Menuhin en Mehahem Pressler. Zij was prijswinnares van meerdere concoursen waaronder het internationale Szymanovski vioolconcours te Brussel. Agnes is eerste violiste in het Residentieorkest.

Thomas Kanter studeerde cello aan de Royal Academy te London bij Vivian Joseph, David Soyer (in zijn geboortestad New York; tevens compositie) en Dmitri Ferschtman. Thomas Kanter is als plaatsvervangend solocellist verbonden aan de Munt Opera te Brussel. Als solist vertolkte hij Dvorak's celloconcert in London en tijdens het Aspen Music Festival. Hij speelde solo met Martha Argerich en Daniel Blumenthal. Op de televisie was hij te zien in Gideon Klein's trio.In juli 2015 gaf hij samen met Agnes Houtsmuller masterclasses en vertolkten zij Strauss' Metamorphosen tijdens het Festival van Bunyol in Spanje.

Ardjoena Soerjadi studeerde piano en orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij studeerde bij o.a. Daniel Wayenberg. Tijdens zijn conservatoriumstudies studeerde hij enkele maanden, zowel piano als directie aan de Gnesin School voor Muziek in Moskou. Van 1995 tot 2002 was hij assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht. Op concerttournees met pianist Wibi Soerjadi als solist heeft hij verschillende orkesten gedirigeerd. Naast opera’s en operettes heeft hij ook de Matthäus-en Johannes Passion van Bach gedirigeerd. In 2011 is zijn pianosolo CD getiteld ‘Con Anima’ uitgebracht met pianowerken van Mendelssohn, Chopin en Debussy.

Sound Fragments

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.