Think Big
 

Tango Ensemble - Tango Rosa Rio Info

Bio

Tango Rosa Rio is een kwartet dat bestaat uit vier vrouwen die de prachtige muziek van Astor Piazzolla en andere Argentijnse tangocomponisten van 1900 tot nu uitvoeren. De professionele musici zoeken uitdaging in het bestuderen en uitvoeren van nieuwe en oude tangomuziek; milongaís en walsen, arrangementen, compositieopdrachten en moderne werken. Zij spelen muziek van Astor Piazzolla, Pugliese, Troilo, Gardel, Kraaijenhof, Warman en Weill.
Tango Ensemble - Tango Rosa Rio
De passie, de dans, de sfeer en de warmte van de muziek zijn ingrediŽnten voor spannende concerten. Alle facetten van de tangomuziek komen naar voren, vooral omdat deze muziek met de typische tangobezetting (met bandoneon) wordt uitgevoerd. Het kwartet heeft bewezen dat hun benadering van deze muziek als kamermuziek een hecht samenspel teweeg brengt. Astor Piazzolla heeft niet voor niets de tangomuziek van de salons naar het concertpodium gebracht.

Een concert van Tango Rosa Rio is informatief en onderhoudend. De musici geven tekst en uitleg bij de stukken en en vertellen over de instrumenten. Op die manier hebben de concerten vaak een verhalend karakter. Als de mogelijkheid zich voor doet laten zij beelden zien van tango-dans en nodigen zij acteurs, schrijvers, zangers en dansers uit om hen te vergezellen op het podium.De vier beroepsmusici hebben conservatoriumopleidingen in klassieke muziek en tangomuziek en hebben zich verdiept in jazz, latin, zigeunermuziek en moderne muziek. Zij hebben jarenlange podiumervaring bij beroemde ensembles en orkesten. Hun gezamenlijke passie is om de tangomuziek zo authentiek mogelijk uit te voeren. Zij luisteren naar oude opnames en live concerten van Astor Piazzolla, zo verbeteren ze de partijen die uitgegeven zijn. Zij bestuderen en onderzoeken de gebruikte speeltechnieken om het typische tangogeluid. De vier instrumenten hebben zowel een solistische als ensemble-rol.

Tango Rosa Rio speelt in grote en kleine concertzalen, theaters, festivals, in parken, paleizen, bij salons, op radio en tv, in Nederland, Duitsland en BelgiŽ.


Sound Fragments

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.