Think Big
 

Afrikaanse Muziek Info

Bio

Smallbands werkt samen met een veelzijdige Afrikaanse artiest. Hij is zanger, performer en percussionist.
Basile Maneka Lukadi, want over hem hebben we het, is in diverse bezettingen te boeken. Van een 5-mans formatie tot Solo. Ook kan hij als geen ander Workshops (djembé, dans en Afrikaanse zang) en Kinderconcerten geven.

Basile groeide op in Kinshasa temidden van een rijke Congolese muziektraditie. Al op zeer jonge leeftijd studeerde hij af in de traditionele Congolese muziek aan het Nationaal Conservatorium in de Congolese hoofstad, waar hij furore maakte in tal van bekende Congolese groepen, waaronder Bella-Bella, Kossa-Kossa en Viva La Musica made France de Papa Wemba. In 1976 vestigde Basile zich in Angola waar hij zijn eigen succesvolle groep Los Malucos de Luanda oprichtte. Ook speelde hij als trompetist in Interpalance en 1 de Maio, het Nationaal Orkest van Angola.In 1993 kwam Basile naar Nederland, waar zijn talent niet onopgemerkt bleef. Terugkerend element in zijn muziek is de zoektocht naar de mogelijkheden om stijlen en vormen samen te brengen. Friesland neemt daarin een bijzondere plaats in. Zo werkte hij onder meer samen met de Friese dichter Tsjebbe Hettinga en de troubadour Hendrik van der Meer, leverde hij samen met Sieb van der Ploeg van De Kast een bijdrage aan de cd van Sido Martens en gaf hij gastoptredens bij de Friese popband Reboelje. Daarnaast bleef hij actief met zijn eigen bands, waarmee hij onder andere in het voorprogamma van De Dijk stond.
Behalve als uitvoerend musicus, is Basile ook veel gevraagd als leraar en workshopleider. Hij verzorgt djembé-lessen en geeft cursussen Afro-Caribische muziek.

Bezetting (kan varieëren):
Gitaar en Zang
Gitaar
bas
drums
percussie

Sound Fragments

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.