Think Big
 

Trompettist Maurice van Dijk Info

Bio

Maurice van Dijk is een meester-trompettist. Hij speelt veel in kerken en is een graag geziene gast bij bijvoorbeeld TV programma's als "Nederland Zingt". Hij is solo te boeken maar ook in combinatie met een organist. Koper trio's of kwartet bezettingen (bijvoorbeeld voor koorbegeleidingen) liggen ook binnen de mogelijkheden. Het repertoire speelt zich af van ‘licht’ klassiek tot het geestelijke lied (maar ook filmmuziek kan de revue passeren). Met name zijn klank is zeldzaam mooi. Voor informatie mail: willem@smallbands.nl.
Trompettist Maurice van Dijk
Over Maurice:
Maurice van Dijk geboren in de Hanzestad Kampen, waar hij de grondbeginselen leerde voor zijn uiteindelijke unieke en uit duizenden herkenbare trompetspel. In zijn jeugd werd hij tweemaal kampioen op het NK solisten. Op zeer jonge leeftijd werd hij daarna
toegelaten op het conservatorium in Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Bij het laatste heeft hij zijn studie docerend (bachelor) en uitvoerend musicus (master) met hoge eindcijfers voltooid en kreeg daar les van Susan van Opstal en Jos Verspagen. In zijn begin jaren als uitvoerend musicus koppelde hij zijn trompetspel aan het orkest van Jan Mulder en remplaceerde hij bij diverse beroepsorkesten. Later ging hij spelen voor het Hineni Symfonie Orkest. Bij het laatste maakte hij in 2012 zijn debuut als arrangeur. In de kerk en koorwereld is hij geen onbekende en zo was hij al tientallen malen bij EO NL zingt te gast en gaat hij ook weer dit jaar met zijn vriendin Janita mee met de Adventsreizen van Amacitia.

In alle jaren dat Maurice actief is als musicus schreef hij ook een viertal methodes en speelboeken voor trompet die vertaald werden in het Duits en Engels, die vervolgens tot in Canada en Australië worden verkocht. De laatste jaren is hij veelal, naast zijn bloeiende privélespraktijk, actief rondom koorconcerten en kerkdiensten.
Lichtelijk voorkeur heeft Maurice voor Jiddische muziek (opgedaan in het land Israel zelf) , maar dat kunt u ongetwijfeld horen op de laatste cd: ‘Uit het Hart.’ In het jaar 2011 heeft Maurice een solo-cd uitgebracht met als titel ‘Reflections’ waar het accent meer ligt op werken uit de trompetliteratuur. Leuke noot is misschien wel dat Maurice naast het lesgeven ook een roman heeft geschreven met de titel: 'Een bedrieglijk Slot.'

Sound Fragments

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.