Think Big
 

Trompet Duo van Dijk Info

Bio

Dit smaakvolle trompet-duo speelt voornamelijk in en rondom kerken, maar ook daarbuiten zijn ze een graag geziene gast. Meestal in combinatie met een begeleider op piano of orgel zijn ze goed inzetbaar op diverse locaties. Het repertoire speelt zich af van ‘licht’ klassiek tot het geestelijke lied. Ook geschikt voor concertjes in de huiskamer en een inzegening van een huwelijk kan dit tweetal als geen ander muzikaal omlijsten. Maurice van Dijk is natuurlijk ook solo te boeken.

Trompet Duo van Dijk

Over de musici:
Maurice van Dijk geboren in de Hanzestad Kampen, waar hij de grondbeginselen leerde voor zijn uiteindelijke unieke en uit duizenden herkenbare trompetspel. In zijn jeugd werd hij tweemaal kampioen op het NK solisten. Op zeer jonge leeftijd werd hij daarna
toegelaten op het conservatorium in Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Bij het laatste heeft hij zijn studie docerend (bachelor) en uitvoerend musicus (master) met hoge eindcijfers voltooid en kreeg daar les van Susan van Opstal en Jos Verspagen. In zijn begin jaren als uitvoerend musicus koppelde hij zijn trompetspel aan het orkest van Jan Mulder en remplaceerde hij bij diverse beroepsorkesten. Later ging hij spelen voor het Hineni Symfonie Orkest. Bij het laatste maakte hij in 2012 zijn debuut als arrangeur. In de kerk en koorwereld is hij geen onbekende en zo was hij al tientallen malen bij EO NL zingt te gast en gaat hij ook weer dit jaar met zijn vriendin Janita mee met de Adventsreizen van Amacitia.

Janita is een geboren Steenwijkse. In haar dagelijks leven fulltime juf op basisschool ‘Het Kompas’ in Dronten. Waar ze les geeft in de bovenbouw. Naast haar lesgeven is het noemenswaardig om te weten dat Janita pas sinds drie jaar trompet speelt en inmiddels een aantal diploma’s op haar naam kan bij schrijven. Net als vele concerten waar ze in het ‘ DuovanDijk’ haar niet geringe aanvulling steeds weer ten gehore brengt. Ze was ook de bedenker van de prachtige cd, die nu al een klassieker lijkt te worden: ‘Uit het Hart’. De cd mmv Hineni Strijkers Kwintet, Urker Mannen Kwartet, orgel en piano kunt u verkrijgen bij haar na het concert.

In alle jaren dat Maurice actief is als musicus schreef hij ook een viertal methodes en speelboeken voor trompet die vertaald werden in het Duits en Engels, die vervolgens tot in Canada en Australië worden verkocht. De laatste jaren is hij veelal, naast zijn bloeiende privélespraktijk, actief rondom koorconcerten en kerkdiensten. Vaak met, maar ook zonder zijn vriendin Janita van Dijk verzorgd hij dan het trompetspel, bij concerten en cd-opnames.
Lichtelijk voorkeur heeft Maurice voor Jiddische muziek (opgedaan in het land Israel zelf) , maar dat kunt u ongetwijfeld horen op de laatste cd: ‘Uit het Hart.’ In het jaar 2011 heeft Maurice een solo-cd uitgebracht met als titel ‘Reflections’ waar het accent meer ligt op werken uit de trompetliteratuur. Leuke noot is misschien wel dat Maurice naast het lesgeven ook een roman heeft geschreven met de titel: 'Een bedrieglijk Slot.'

Sound Fragments

Trompet duo van Dijk

Trompet duo van Dijk

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.